Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Εγκαίνια 9 νέων ακροατηρίων & γραφειακών εγκαταστάσεων στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Αθηνών
Print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Την  Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου το νέο συγκρότημα ακροατηρίων και γραφειακών εγκαταστάσεων στο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Αθηνών.

 

 

 

Παρόντες στα εγκαίνια που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ήταν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» Δρ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, ανώτεροι και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι κ.ά.


Οι εννέα (9) νέες αίθουσες και οι γραφειακοί χώροι κατασκευάστηκαν εντός του χώρου του Δικαστικού Μεγάρου Αθηνών στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Δέγλερη, Κάλβου και Λουκάρεως και Λ. Αλεξάνδρας. Στο προσφάτως αποπερατωθέν διώροφο κτίριο Α που εδράζεται στο υπόγειο γκαράζ του Εφετείου Αθηνών θα στεγαστούν γραφειακές εγκαταστάσεις. Στο τετραώροφο παρακείμενο κτίριο Β που εδράζεται στο έδαφος έχουν κατασκευασθεί έξι (6) νέες αίθουσες ακροατηρίων, ενώ οι υπόλοιπες τρεις (3) έχουν κατασκευασθεί σε υφιστάμενους χώρους του ισογείου του Εφετείου Αθηνών.

Τα συνολικά 2.000 m2   των νέων εγκαταστάσεων περιλαμβάνουν αναλυτικά :

•     9 νέες αίθουσες ακροατηρίων συνολικού εμβαδού 1.198 m2 (3 αίθουσες στο ισόγειο του Εφετείου Αθηνών και 6 νέες αίθουσες στο προσφάτως αποπερατωθέν διώροφο κτίριο του Εφετείου Αθηνών)
•    Γραφεία
•    Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
•    Βοηθητικούς χώρους
•    Χώρους αρχείων
•    Χώρο αναμονής και πληροφοριών
•    Χώρους κυκλοφορίας
•    Χώρους υγιεινής
•    Ηλεκτρομηχανολογικούς χώρους

 

Το κόστος των νέων εγκαταστάσεων ανήλθε στα 3.227.000 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και χρηματοδοτήθηκε από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.


Η μελέτη των νέων χώρων στηρίχθηκε στις αρχές του ενεργειακού σχεδιασμού και οι βασικές αρχιτεκτονικές επιλογές έγιναν με γνώμονα τις αρχές κύρους, εγκυρότητας και αισθητικής αρτιότητας που απαιτεί η λειτουργία ενός δημοσίου κτιρίου, ενταγμένου στο υπάρχον δομημένο περιβάλλον και τις μορφολογικές επιλογές του υφιστάμενου κτιρίου του Εφετείου, του Ειρηνοδικείου και Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι συνθήκες αυτές δημιουργούν ένα κτιριακό σύνολο λειτουργικό, φιλικό στον πολίτη, τον εργαζόμενο και τον καθημερινό χρήστη, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία, ενώ αναμένεται να δώσουν σημαντική ώθηση στην επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.
 


 

Αθήνα,02-10-2014

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου