Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Απάντηση σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής της 16/03/2014
Print

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε δημοσίευμα

Κύριε Διευθυντά,

Σχετικά με το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής 16/3/2014 με τίτλο «Το τούρμπο, η Θέμις και ο κύριος Γενικός», θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα ακόλουθα :

1. Η εταιρία ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. διαθέτει στην Αθήνα δύο αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της εταιρίας (μετακινήσεις εντός και εκτός Αττικής για επιβλέψεις, αυτοψίες κ.λ.π.).
Ήδη, υπήρχε άμεση ανάγκη αντικατάστασης τους επειδή λόγω της χρήσης τους παρουσιάζουν συχνές σοβαρές βλάβες και ενδεχομένως είναι και επικίνδυνα για μεγάλα ταξίδια (έχουν αποκτηθεί από το 2008 και έχουν διανύσει περίπου 200.000km το καθένα). Σε περίπτωση αντικατάστασής τους με καινούρια, σύμφωνα με την ΚΥΑ 129/2534/20-1-2010, θα έπρεπε να αγοραστούν δύο αυτοκίνητα 1.400κ.εκ. τα οποία θα στοίχιζαν περίπου 18.000€ το καθένα, δηλαδή συνολικά πάνω από 35.000€. Αντί αυτού, η Διοίκηση της εταιρίας αποφάσισε να αγοράσει ένα μόνο αυτοκίνητο, μεταχειρισμένο, πενταετίας, με 75.000km μόνο με 8.000€, για να καλύπτει τις ανάγκες της εταιρίας καθώς και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., το οποίο και θα χρησιμοποιείται για ταξίδια εκτός του Ν. Αττικής. Με τον τρόπο αυτό εξοικονομούνται πάνω από 25.000€ από τα χρήματα που «πληρώνουν από την τσέπη τους οι φορολογούμενοι», όπως αναφέρει στο δημοσίευμα ο συντάκτης σας. Ως εκ τούτου δεν αληθεύει και η αναφορά του συντάκτη σας ότι το παραπάνω αυτοκίνητο χρησιμοποιεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου για τις μετακινήσεις του εντός Αττικής.

2.  Όσον αφορά την αναφορά του συντάκτη σας για τον έλεγχο από τη Δικαιοσύνη για το κόστος έξι (6) φυλακών θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι επί της θητείας μου ολοκληρώθηκε μόνο η φυλακή των Χανίων η οποία στοίχισε φθηνότερα από όλες τις προηγούμενες. (Συνημμένη και η απάντησή μου στα τότε δημοσιεύματα της εφημερίδας σας). Ήδη το θέμα αυτό έχει παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Διαφθοράς ο οποίος έχει αρχίσει σχετική έρευνα για να διαπιστώσει τις αιτίες που οι φυλακές οι οποίες ολοκληρώθηκαν παλαιότερα στοίχισαν ακριβότερα από την πρόσφατα παραδοθείσα φυλακή Χανίων.

3. Η Νομική Υπηρεσία της εταιρίας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» χειρίζεται μεγάλο αριθμό δικαστικών υποθέσεων σε όλη την Ελλάδα και είναι υποστελεχωμένη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στο χειρισμό τους. Ήδη, είχε ζητηθεί από την Νομική Υπηρεσία η ενίσχυσή της και είχε αποφασισθεί από το ΔΣ της εταιρίας η πρόσληψη ενός ακόμη δικηγόρου παρ' Αρείω Πάγω για να αναλάβει καθήκοντα Νομικού Συμβούλου ή/και Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας, ο οποίος φυσικά θα επιβάρυνε την εταιρία με τον μισθό του ( πάνω από 2.000€ μεικτά μηνιαίως).
Αντί αυτού όμως ζητήθηκε από την «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» να διαθέσει έναν έμπειρο δικηγόρο από την Νομική Υπηρεσία της, εν όψει μάλιστα και της μελλοντικής προσχώρησης της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» στην «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» το 2015, ο οποίος θα υποστήριζε την εταιρία στο συντονισμό και το χειρισμό όλων αυτών των υποθέσεων. Η εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» διέθεσε τον κ. Δ. Σκαρίπα, ο οποίος παράλληλα με τα καθήκοντά του στην εταιρία «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» προσφέρει και τις υπηρεσίες του και στην εταιρία «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» ως Νομικός Σύμβουλος, χωρίς καμία επιπλέον αμοιβή. Έτσι, η εταιρία δεν επιβαρύνθηκε με το μισθό ενός ακόμη δικηγόρου. Ο κ. Σκαρίπας λοιπόν δεν προσλήφθηκε από την εταιρία μας όπως εσφαλμένα αναφέρει το δημοσίευμα, αλλά διατέθηκε από την «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.» για να παρέχει υπηρεσίες αμισθί.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι από το 2010 που ανέλαβα τη Διοίκηση της εταιρίας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.» έχει επιτευχθεί σημαντική οικονομία τόσο στα λειτουργικά έξοδα, που έχουν μειωθεί κατά 50% περίπου, όσο και στο κόστος κατασκευής των έργων, όπως έχει ήδη επισημάνει ο συντάκτης σας σε προηγούμενα δημοσιεύματα σχετικά με το κόστος των κατασκευής των φυλακών. Όπως έχω ήδη δηλώσει στην υπ' αριθμ. 72548/19-09-2013 επιστολή μου προς την εφημερίδα σας είμαι πάντα στη διάθεση σας για την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με το έργο μας προκειμένου να αποφεύγονται δημοσιεύματα που στηρίζονται σε στοιχεία που δεν είναι απολύτως ακριβή.

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΝΔΑΚΑΣ

 

Απάντηση πρός Εφημέριδα Καθημερινή