Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Άμεση και πλήρης αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 26/01/2014 στο Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου
Print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  «Άμεση και πλήρης αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 26/01/2014 στο Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου»

 

  Την 28/01/2014 κατόπιν εντολής του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου, μηχανικός της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» πραγματοποίησε άμεση μετάβαση στο Δικαστικό Μέγαρο Αργοστολίου, προκειμένου να ελεγχθεί η στατικότητα και η δυνατότητα λειτουργίας του κτηρίου μετά το σεισμό της 26/01/2014.

  Η κατασκευή του κτηρίου όπου στεγάζεται το Δικαστικό Μέγαρο Κεφαλληνίας ξεκίνησε το 1960 και ολοκληρώθηκε το 1983.

  Μετά την ταχεία αυτοψία του μηχανικού της εταιρείας διαπιστώθηκαν και παρατηρηθήκαν ελαφρές ζημιές, οι οποίες αποκαταστάθηκαν μέσα στην πρώτη εβδομάδα, μέχρι τις 31/01/2014.

  Ο μηχανικός της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» ενήργησε άμεσα για το καλύτερο ποιοτικά αποτέλεσμα, τοποθετώντας, υπό την επίβλεψή του, τοπικά συνεργεία για την άμεση επισκευή των ζημιών και άρση ενδεχομένων επικινδυνοτήτων.

  Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης αποκατάστασης των ζημιών, η σεισμική ακολουθία των επόμενων ημερών δεν επέφερε πρόσθετα προβλήματα στο κτήριο.

  Όμως εν όψει της επαναλειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου από τις 10-2-2014 κλιμάκιο της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.» θα μεταβεί και πάλι στο Αργοστόλι τις προσεχείς ημέρες για επανέλεγχο του κτηρίου και άρση νέων επικινδυνοτήτων που πιθανόν να έχουν προκληθεί από τις σεισμικές δονήσεις των ημερών που ακολούθησαν.

                                                                        

Αθήνα,06-02-2014

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου