Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Ανέγερση δύο νέων Γενικών Καταστημάτων Κράτησης
Print


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ


Το Δ.Σ της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε», αποφάσισε την αποδοχή των πορισμάτων κατ΄ αρχήν καταλληλότητας, για την ανέγερση των δύο, ως κάτωθι αναφερομένων, νέων Γενικών Καταστημάτων Κράτησης, όπως αυτό προβλέπεται από το ΕΠΧΣΑΑΚΚ (ΦΕΚ 1575 Β/28-11-2001)


1.    Γ.Κ.Κ. ¨Αττική ΙΙΙ¨. Έπειτα από μακροχρόνιες προσπάθειες προς ανεύρεση γηπέδου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, βρέθηκε η κατάλληλη έκταση, στην θέση «Πεϊδοκού» του Δήμου Χαλκιδέων, για την ανέγερση Καταστήματος Κράτησης δυναμικότητας 400 ατόμων, με σκοπό την απορρόφηση της υπό κατάργησιν, ως ευρισκόμενης εντός του αστικού ιστού, Δικαστικής Φυλακής Χαλκίδος, καθώς και του προσωπικού της, ενώ παράλληλα θα μεταφερθούν κρατούμενοι της περιοχής Αττικής, στα πλαίσια της διάλυσης του Συγκροτήματος Κορυδαλλού.


2.    Γ.Κ.Κ. Δυτικής Ελλάδας. O Δήμος Αγρινίου έθεσε στην διάθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης έκταση 280 περίπου στρεμμάτων, στην θέση «Άξερα» της ΤΚ Αγγελοκάστρου, με σκοπό να παραχωρήσει όση έκταση απαιτείται, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, για την ανέγερση Γενικού Καταστήματος Κράτησης, δυναμικότητας 400 ατόμων.
    Επισημαίνεται ότι, θα ακολουθήσουν οι αναγκαίες υποστηρικτικές μελέτες καθώς και η έγκρισή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να οριστικοποιηθεί η καταλληλότητα του γηπέδου.

 

Αθήνα,25-7-2013

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου