Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Εγκαίνια Νέου Δικαστικού Μεγάρου Λευκάδας
Print

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Παρασκευή 05.10.2012 στις 17:30μμ πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του Νέου Δικαστικού Μεγάρου της Λευκάδας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κο Αντώνη Ρουπακιώτη. Στα εγκαίνια θα παραβρεθούν επίσης ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κος Κώστας Καραγκούνης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κος Νίκος Καννελόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής  κος Μαρίνος Σκανδάμης,  ο Πρόεδρος της «ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε.» κος Βασίλης Χανδακάς και άλλοι θεσμικοί παράγοντες.

 

Το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας βρίσκεται επί των οδών 8ης Μεραρχίας και Γύρας στο κέντρο της πόλης και αποτελείται από ένα νέο ισόγειο κτήριο και ένα υφιστάμενο διώροφο κτήριο.

Το συνολικό εμβαδόν της ανωδομής είναι 2997,86 m2 .

Οι Υπηρεσίες που στεγάζει το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Λευκάδας είναι:

  • Πρωτοδικείο
  • Εισαγγελία Πρωτοδικών
  • Ειρηνοδικείο
  • Υπηρεσία Ανηλίκων
  • Ελεγκτικό Συνέδριο

ενώ έχουν προβλεφθεί γραφεία για τον Δικηγορικό Σύλλογο Λευκάδας, ενώ θα περιλαμβάνει και Χώρο Ιστορικής Μνήμης. 

Η νέα ισόγεια πτέρυγα αναπτύσσεται γύρω από ένα άνετο υπαίθριο χώρο και συνδέεται λειτουργικά με το υφιστάμενο διώροφο τμήμα του Μεγάρου. Στο ισόγειο τμήμα χωροθετούνται  γραφειακοί χώροι, χώροι κυκλοφορίας και βοηθητικοί χώροι. Το υφιστάμενο κτίριο στεγάζει τις δύο αίθουσες ακροατηρίων. Η είσοδος στο Μέγαρο επισημαίνεται και τονίζεται με την κατασκευή σειράς ελεύθερων αψίδων-πυλών που οδηγούν στην εσωτερική υπαίθρια αυλή.

Η μορφή του νέου κτηρίου, ήπια και λειτουργική, υιοθετείται και στο υφιστάμενο κτήριο με τις επενδύσεις από πέτρα αλλά και τους χρωματισμούς.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων.

Οι μελέτες του έργου εκπονήθηκαν από την «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.». 

04-10-2012

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου