Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Σύνταξη των αναγκαίων μελετών για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Εφετείου Μυτιλήνης
Print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με την υπ’ αριθμ. 1276/02.05.2012  απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανατέθηκε στην ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε. το έργο: «Σύνταξη των αναγκαίων μελετών για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Εφετείου Μυτιλήνης».

Το Εφετείο Βορείου Αιγαίου με έδρα την Μυτιλήνη προτείνεται να ανεγερθεί στο χώρο του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου και συγκεκριμένα στη δυτική πλευρά του υπάρχοντος οικοπέδου, με παράλληλη αναστήλωση υφισταμένων κτιρίων.
Η αρχιτεκτονική μελέτη θα βασιστεί στο κτιριολογικό πρόγραμμα, στην οργανική σύνθεση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Μυτιλήνης, έχοντας υπ’ όψη τα στατιστικά στοιχεία των υποθέσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και θα περιλαμβάνουν πιο συγκεκριμένα την κάλυψη αναγκών για 10 οργανικές θέσεις δικαστών και υπαλλήλων του Εφετείου Μυτιλήνης και 8 οργανικών θέσεων επίσης δικαστών και υπαλλήλων της Εισαγγελίας Εφετών.

Κατά την εκπόνηση της μελέτης θα ληφθούν υπ’ όψη τα εξής στοιχεία :

-    Η οργάνωση των συγκεκριμένων ειδικών χρήσεων και απαιτήσεων ενός σύγχρονου Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να εξυπηρετείται κατά τον καλύτερο τρόπο η λειτουργία του
-    η μορφολογία του παρεχόμενου οικοπέδου,
-    το αισθητικό αποτέλεσμα, με σεβασμό προς το περιβάλλον και την τοπική αρχιτεκτονική,  

περιλαμβάνοντας:

-    Χώρους Γραφείων
-    Χώρο Σύσκεψης
-    Χώρους Φιλοξενίας Αρχείων
-    Χώρους  Υγιεινής
-    Κυλικείο – Αναψυκτήριο

Για τον περιβάλλοντα χώρο θα προβλέπονται χώροι πρασίνου, υπαίθριες κλίμακες και πεζόδρομος που οδηγεί στις εισόδους των κτιρίων, ενώ θα υπάρξουν οι απαραίτητες διαμορφώσεις και προβλέψεις για την προσβασιμότητα και τη χρήση των χώρων από άτομα με ειδικές ανάγκες.
 

02-05-2012

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου