Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019
ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
Διαδρομή: Αρχική Σελίδα »

Διενέργεια όλων των αναγκαίων διαδικασιών – περιλαμβανομένων των αναγκαίων πολεοδομικών και άλλων εγκρίσεων – την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, τη δημοπράτηση, επίβλεψη και παραλαβή του έργου «Δημιουργία πρόσθετων κτιριακών χώρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών (συγκρότημα της πρώην Σχολής Ευελπίδων) με σκοπό την εξασφάλιση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης
Print

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Πέμπτη 15/03/2011 διενεργήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κου Ν. Κανελλόπουλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε. κου Β. Χανδακά.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η δημιουργία πρόσθετων κτιριακών χώρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών (συγκρότημα της πρώην Σχολής Ευελπίδων) με σκοπό την εξασφάλιση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Οι πρόσθετοι κτιριακοί χώροι θα περιλαμβάνουν  νέο τετραώροφο κτίριο δυναμικότητας 20 ακροατηρίων εκ των οποίων τα δεκατέσσερα (14) θα είναι 60μ2 περίπου, τέσσερα (4) 85 μ2 περίπου και δύο (2) εμβαδού 170μ2 περίπου, καθώς και τους υποστηρικτικούς χώρους διάσκεψης των Δικαστών. Επίσης θα προβλεφθούν χώροι αναμονής για το κοινό, χώροι υγιεινής κοινού και Δικαστών, οι απαραίτητοι χώροι κυκλοφορίας (σκάλες, διάδρομοι, ασανσέρ),  χώρος αναψυκτηρίου για τις ανάγκες των Δικαστηρίων και ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης δικών για την εξυπηρέτηση δικηγόρων και κοινού.

Το προς ανέγερση κτίριο προβλέπεται να είναι σύγχρονης τεχνολογίας. Όσον αφορά το σχεδιασμό του θα έχει αναφορές στα υφιστάμενα κτίρια, θα διέπεται από κλασσικές αρχές και συμμετρίες στους όγκους και στα ανοίγματα, έτσι ώστε να ενταχθεί αρμονικά στο σύνολο του συγκροτήματος των κτιρίων της Πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η υλοποίηση του έργου: Διενέργεια όλων των αναγκαίων διαδικασιών – περιλαμβανομένων των αναγκαίων πολεοδομικών και άλλων  εγκρίσεων – την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, τη δημοπράτηση, επίβλεψη και παραλαβή του έργου «Δημιουργία πρόσθετων κτιριακών χώρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών (συγκρότημα της πρώην Σχολής Ευελπίδων) με σκοπό την εξασφάλιση των αναγκαίων κτιριακών υποδομών για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης» έχει ανατεθεί στη ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική Α.Ε. με την υπ’ αριθ. 887/22.03.2012 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου